‘Deloitte wil Roland Berger inlijven’

© belga

Het Nederlandse accountancy- en consultantsbedrijf Deloitte wil zijn Duitse branchegenoot Roland Berger Strategy Consultants inlijven.

Het Nederlandse accountancy- en consultantsbedrijf Deloitte wil zijn Duitse branchegenoot Roland Berger Strategy Consultants inlijven. Dat melden bronnen bij de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Drie jaar geleden werd al een poging ondernomen om de overname rond te krijgen, maar toen werd de deal op het laatste moment afgeblazen. Roland Berger is het enige Duitse consultancybureau met een wereldwijde reputatie. Door de overname hoopt het bedrijf op internationaal gebied verder te kunnen groeien.

De vorige overnamepoging mislukte omdat oprichter Roland Berger de partners van het bedrijf wist te overtuigen dat onafhankelijkheid beter was voor het bedrijf dan internationale aanwezigheid en grootte. Berger investeerde daarop zelf miljoenen euro’s in het bedrijf.

Destijds had de deal de bedrijven een gezamenlijke omzet van circa 3 miljard dollar opgeleverd. Daarmee zou het op een na grootste consultancybedrijf in de wereld zijn ontstaan. Marktleider op dat gebied is McKinsey.

Roland Berger heeft volgens de ingewijden zijn 250 partners al op de hoogte gebracht van de aangekondigde overname. Ook de oprichter Berger is op de hoogte gebracht. Deze keer zouden zij niet negatief tegenover de deal staan, omdat is gebleken hoe moeilijk de economische omstandigheden in de wereld van de zakelijke dienstverlening zijn. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content