De Post boekt minder omzet maar meer winst

© belga

De Post heeft in 2009 iets minder inkomsten (-0,8 procent) geboekt tot 2,24 miljard euro. De bedrijfswinst (ebit) lag met 240 miljoen euro 8,2 procent hoger.

De cijfers die dinsdag tijdens een persconferentie werden bekendgemaakt, zijn voorlopige resultaten. De precieze nettowinst gaf het bedrijf niet vrij, al verwacht topman Johnny Thijs dat die hoger zal liggen dan in 2008 als gevolg van het terugnemen van een deel van de provisies.

De volumes van De Post daalden in 2009 met 4 procent, wat volgens Thijs ” veel meer is dan de jaren voor de crisis, maar wel nog steeds beter dan de volumedaling in onze buurlanden.”

Distripost (ongeadresseerd drukwerk) tekende wel een groei op met 25 procent. Om de volumedaling rte compenseren, voert . De Post kostenvbesparingen door. Daardoor daalde het aantal voltijds equivalenten via natuurlijke afvloeiingen met ruim duizend tot 29.574 voltijdsen eind 2009. Ook wordt er voor 35 miljoen euro bespaard op projecten, consulting, publiciteit en dergelijke.

De klantentevredenheid – 65 procent is zeer tevreden – en het absenteïsme bij het personeel (8,19 procent) vergingen het minder positief dan in 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content