Danone schrapt 900 banen

© reuters

De Franse voedingsgroep Danone gaat 900 banen schrappen als gevolg van de crisis in de eurozone.

De Franse voedingsgroep Danone gaat 900 banen schrappen als gevolg van de crisis in de eurozone.

De ontslagronde kadert in het besparingsplan dat in december werd aangekondigd. De voedingsgroep wil 200 miljoen euro besparen in Europa, de belangrijkste afzetmarkt van de groep. Daardoor sneuvelen er 900 kader- en managementfuncties in 26 Europese landen. Voor de getroffen banen richt Danone zich in de eerste plaats op vrijwillig vertrek en interne mobiliteit, luidt het in een communiqué.

In Europa stelt Danone in totaal 23.000 mensen te werk. Over de consequenties van de herstructurering voor ons land gaf de directie dinsdag tijdens een ondernemingsraad in Genève geen details. Daarvoor is het wachten tot woensdag. “De herstructurering slaat enkel op de organisatiestructuur en niet op de productie. Het zijn met name directie-, management- en kaderfuncties die bedreigd zijn”, aldus vakbondssecretaris Kris Van Autgaerden (ACV) die dinsdagmorgen aanwezig was bij de aankondiging in Genève.

“2013 wordt een overgangsjaar, gericht op een terugkeer van sterke winstgevende groei in 2014,” verklaarde CEO Franck Riboud in een toelichting.

Danone lijdt fel onder de gevolgen van de crisis in de eurozone, waar het ongeveer 38 procent van zijn omzet haalt. Vooral de zuiveldivisie in het noodlijdende Spanje valt fors terug, doordat berooide consumenten overstappen naar goedkopere merken. In een reactie op de dalende omzet is Danone intussen aan een prijzenslag begonnen in Spanje. (Reuters/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content