Concentra bevestigt interesse in SBS Belgium

© bega

Marc Vangeel, gedelegeerd bestuurder van mediagroep Concentra, geeft in het weekblad Trends voor het eerst toe om het dossier rond VT4 en VIJFtv te bekijken.

“We hebben ondertussen de knowhow in huis om in het SBS-dossier de nodige toegevoegde waarde te kunnen creëren”, zegt Vangeel.

Concentra verklaarde in de zogeheten love letter wel uitsluitend de liefde aan VT4 en VIJFtv, de Belgische zenders van het pakket dat de Duitse mediagroep ProSiebenSat.1 in de etalage plaatste. “Je moet realistisch blijven”, reageert Vangeel. De liefdesbrief aan VT4 en VIJFtv ging voorlopig alleen uit van Concentra, maar het was nu eenmaal gevraagd om in de eerste fase van de verkoop nog geen partnerschappen te sluiten. In een latere fase zou de mediagroep waarschijnlijk toch met een partner meebieden. VT4 en VIJFtv werden eerder namelijk al op 100 tot 150 miljoen euro geschat.

De interesse in het SBS-dossier past perfect in Concentra’s voornemen om niet langer te groeien door een resem aan kleinere overnames, zoals het familiebedrijf de jongste jaren deed. “Na zulke acquisities zie je soms projecten voorbij komen waarvan je je afvraagt wat je er eigenlijk mee moet aanvangen.

Die projecten blijken dan te behoren bij de groep die we overnamen”, vertelt Vangeel. Hij en de raad van bestuur zochten sinds de start van de crisis daarom opnieuw naar focus. “We zullen in de toekomst kleine projecten veel kritischer bekijken voor we ze aanpakken. Vaak vragen ze toch relatief veel aandacht en die aandacht is niet altijd evenredig met het potentiële eindresultaat. Die les hebben we uit de crisis getrokken. We proberen nu te focussen op grote dossiers. Of op dossiers met een groot potentieel”, aldus Vangeel.

Sj.S.

Lees het volledige artikel over Concentra in Trends van 10 februari

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content