CEO Bekaert Bert De Graeve levert geen loon in

© Belga

De werknemers van Bekaert hebben het werk hervat. De bonden eisen extra geld voor de werknemers die weg moeten omdat CEO Bert De Graeve een forse loonsverhoging kreeg.

Staalproducent Bekaert is niet van plan het loonpakket van CEO Bert De Graeve te herbekijken. Afgelopen weekend verdedigde de directie nog de verloning van De Graeve. Toen vrijdag bekendraakte dat De Graeve in 2011 liefst 33 procent meer verdiende en 1,78 miljoen euro mocht bijschrijven op zijn rekening, lokte dat bij de werknemers woedende reacties uit. Daarop brak een spontane staking uit.

Confrontatie
Het personeel neemt het niet dat CEO De Graeve een pak meer verdient terwijl het bedrijf 609 mensen laat afvloeien. De bonden eisen nu meer geld voor de mensen die moeten vertrekken. De cruciale onderhandelingen dreigen alsnog uit te lopen op een harde confrontatie.

Premies
De bonden eisen dat Bekaert de gecontesteerde premies van de top verdeelt onder de werknemers. Volgens ABVV Metaal-hoofdafgevaardigde Kenneth Blomme wil de vakbond van De Graeve “op zijn minst” te horen krijgen dat de bonussen van de top onder het personeel zullen worden verdeeld. Als de bonden niet worden gehoord, dreigen nieuwe acties, stelt hij.

Intussen hebben de werknemers het werk wel hervat in de vestigingen van Bekaert in Aalter, Ingelmunster en Zwevegem. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content