Brussels waterpretpark Océade gaat dicht

© GF

Het Brusselse waterpretpark Océade moet wijken voor het Neo-project op de Heizel.

De directie van het Brusselse waterpretpark Océade heeft na een buitengewone ondernemingsraad het personeel ingelicht over de intentie om het park te sluiten op 8 januari 2017. Met de aankondiging wordt de informatie- en consultatieprocedure (wet-Renault) opgestart, maakt Océade donderdag bekend. Het park stelt 67 werknemers te werk.

Het park moet dicht door de heraanleg van het Heizelplateau, het Neo-project. Sinds de eerste voorstelling van dat project benadrukte de directie van Océade steeds het succes van het waterpark, klinkt het in een persbericht.

“Daarnaast toonde Océade zich bereid om bijkomende investeringen te doen en het park aan te passen zodat het in het Neo-project geïntegreerd kon worden.” De directie wijst op heel wat onduidelijkheid over de concrete realisatie van het Neo-project. “Zo werd er nog geen Gewestelijk Bestemmingsplan (GBP) goedgekeurd”, aldus Océade.

Desondanks liet Brussels Expo onlangs aan de directie van het park weten dat Océade moet sluiten op 8 januari 2017, of op 31 januari 2019, klinkt het. In het laatste geval moet het park ook op die datum ontmanteld zijn en het onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging en de eventuele sanering ervan afgerond zijn. “In werkelijkheid komt dit dus neer op een sluiting midden november 2017”, aldus de directie van Océade.

De directie van Océade kondigde de intentie tot sluiting op 8 januari 2017 aan, maar ze ‘blijft openstaan voor elk redelijk voorstel’. In 2015 telde het Brusselse waterpretpark zowat 250.000 bezoekers. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content