Brussels Airlines schrapt helft vluchten op 20 juni, Brussels Airport adviseert niet te vertrekken

reizigers op Brussels Airport

Brussels Airport adviseert reizigers met een vertrekkende vlucht op maandag 20 juni om die te herboeken naar een andere datum. Er is die dag een nationale vakbondsbetoging in Brussel en het veiligheidspersoneel van G4S plant een staking, zegt de luchthavenuitbater in een persbericht.

De luchtvaartmaatschappijen zijn een aanzienlijk aantal vluchten aan het annuleren of herplannen om urenlange wachtrijen aan de veiligheidsscreening te vermijden, luidt het. Passagiers zullen daarover op de hoogte worden gebracht. Brussels Airlines, de belangrijkste maatschappij op de nationale luchthaven, zegt dat de oproep voor zijn passagiers niet geldt. Al is er wel een impact: de maatschappij schrapt meer dan de helft van haar vluchten op 20 juni.

Brussels Airlines brengt de betrokken reizigers op de hoogte: voor passagiers die binnen Europa reizen, is dat volgens de maatschappij intussen al gebeurd. Intercontinentale passagiers worden ten laatste morgen geïnformeerd over de status van hun vlucht. De maatschappij TUI fly zegt dan weer alle geplande vluchten op maandag 20 juni te kunnen uitvoeren.

Passagiers die toch vertrekken op 20 juni, raadt de luchthaven aan enkel met handbagage te reizen. Om na te gaan hoe laat ze best naar de luchthaven komen, kunnen die reizigers een tool op de website van de luchthaven raadplegen.

De vakbonden organiseren op 20 juni in Brussel een nationale betoging voor meer koopkracht. Eerder hadden vervoersmaatschappijen De Lijn en MIVB al gewaarschuwd voor sterke hinder op die dag.

Partner Content