Brussels Airlines helpt Lufthana aan recordwinst

© Belga

De Duitse luchtvaartreus Lufthansa heeft in het eerste halfjaar recordcijfers bijeengevlogen, onder meer dankzij de resultaten van Brussels Airlines. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Lufthansa.

De Duitse luchtvaartmaatschappij – 100 procent eigenaar van Brussels Airlines – boekte in het tweede kwartaal een winst van 740 miljoen euro, dankzij dalende kosten en een sterke vraag.

“Ons beste eerste halfjaar ooit”, jubelt financieel directeur Ulrik Svensson. Eén van de sterkhouders binnen de groep is Brussels Airlines, dat in het tweede kwartaal met een positief resultaat bijdroeg tot de resultaten, klinkt het in een toelichting.

De Duitse luchtvaartmaatschappij, die behalve Brussels Airlines ook Austrian Airlines, Swiss en Eurowings omvat, heeft het passagiersverkeer in het laatste kwartaal met een vijfde zien toenemen en het aantal vluchten met ruim 10 procent.

Lufthansa had op 17 juli al gemeld dat de gecorrigeerde bedrijfswinst in de eerste helft van het jaar bijna verdubbelde tot 1,042 miljard euro op een omzet van 17 miljard euro.

De raad van bestuur van de groep heeft de winstprognose voor het volledige boekjaar verhoogd.

Partner Content