Brink’s krijgt één overnamebod

© belga

Woensdagmiddag hebben de voorlopige bewindvoerders van waardetransporteur Brink’s – bij het aflopen van de deadline – slechts één overnamebod ontvangen.

Volgens de christelijke vakbond ACV komt het overnamebod van Loomis-Baron, een combinatie van het Zweedse Loomis en de Belgische zakenman Ramy Baron.

De andere overnamekandidaten Cobelguard en Seris, de leider op de Franse veiligheidsmarkt, zouden naar verluidt niet langer geïnteresseerd zijn in een overname van de waardetransporteur.

Kandidaat-overnemers hadden tot uiterlijk woensdag 22 december 12 uur de tijd om een bod in te dienen. Het is overigens de bedoeling dat de onderhandelingen over een sociaal plan al op donderdag 23 december worden opgestart. De overname zou verlopen via een faillissement, waarna de overnemer aan de overeengekomen voorwaarden een deel van het personeel opnieuw in dienst zou nemen.

Details over het bod van Loomis-Baron zijn op dit moment niet bekend. De bewindvoerders gaan het overnamebod eerst bestuderen vooraleer de vakbonden de resultaten donderdag te horen krijgen.

De werknemers van Brink’s België gingen maandag 22 november opnieuw aan de slag nadat sinds 27 oktober gestaakt werd omdat de directie van plan was de werknemers over te hevelen van het bediende- naar het arbeidersstatuut. Als een gevolg van de staking vroeg de directie het faillissement aan, maar dat werd verworpen door de Brusselse rechtbank van koophandel. De rechtbank duidde vervolgens Alain Zenner en Gérard Delvaux aan als voorlopige bewindvoerders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content