Bpost levert voortaan pakjes bij de buren als je niet thuis bent

© belga

Bpost lanceert een nieuwe service. Klanten die niet thuis zijn als een pakje geleverd wordt, krijgen voortaan de mogelijkheid dat bij de buren – of elders – op te halen.

Vanaf vandaag – woensdag 25 oktober – biedt bpost zijn klanten de mogelijkheid om pakjes af te leveren bij de buren als hij of zij niet thuis is. Dat meldt bpost in een persbericht.

De nieuwe service voltrekt zich gefaseerd. Het is de bedoeling dat tegen eind maart 2018 iedereen in België zijn pakje op een zelfgekozen plaats kan ontvangen.

Concreet kan de klant via de website aangeven waar de postbode het pakje moet leveren wanneer er niemand thuis is.

Er zijn verschillende opties.

Zo kan het bij een zelfgekozen buur binnen een straal van 50 meter, of een veilige plaats in de buurt van het huis, bijvoorbeeld de carport.

Andere opties zijn een afhaalpunt naar keuze, bijvoorbeeld een postkantoor of postpunt, of vanaf 2018 een pakjesautomaat.

Volgens bpost kan op dit moment zo’n 14 procent van de thuisleveringen van pakjes niet meteen geleverd worden, omdat er eenvoudigweg niemand thuis is wanneer er wordt aangebeld.

Zowel de klant als de webshops waren vragende partij voor meer flexibiliteit, luist het bij het postbedrijf.

De klant die niets wenst te wijzigen aan het huidige proces, hoeft evenwel geen voorkeur op te geven.

Het concept werd dit jaar getest in Roeselare, Seraing, Moeskroen en Turnhout. Andere pakjesdiensten leveren al langer het pakje bijvoorbeeld bij de buren indien niemand thuis is.

Partner Content