BNP Paribas Fortis lanceert geld overschrijven via gsm-nummers

© Belga
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

BNP Paribas Fortis lanceert een primeur op het vlak van elektronisch betaalverkeer: geld overschrijven via gsm-nummers.

BNP Paribas Fortis lanceert een primeur op het vlak van elektronisch betaalverkeer: geld overschrijven via smartphones of tablets naar eender welk gsm-nummer in België.

BNP Paribas Fortis heeft op een persconferentie enkele nieuwe mogelijkheden voorgesteld voor online betalingen. De meest in het oog springende nieuwigheid is Easy transfer, dat gebruikers van de mobile banking-applicatie Easy banking toelaat om met hun smartphone of tablet snel en eenvoudig geld over te schrijven naar eender welk gsm-nummer in België. Dat moet wel gelinkt zijn aan een bankrekening.

De ontvanger hoeft zelf geen smarthone te hebben, niet fysiek op dezelfde plaats te zijn als de betaler en zelfs geen klant te zijn bij BNP Paribas Fortis.

Mobiele betaalterminal
Daarnaast biedt de bank later dit jaar een mobiele betaalterminal op smartphone aan handelaars aan. Die bestaat uit een kaartlezer van Ingenico, die met de smartphone verbonden wordt via bluetooth. Het gaat om een echte ‘kassa’ die ook producten kan inscannen, klinkt het.

Samen met MasterCard volgt later ook nog een ‘MasterPass‘, waar alle betaalmiddelen van de klant gebundeld worden. Die MasterPass moet het online koopproces vereenvoudigen.

App

De Easy banking app, beschikbaar op iOS en Android, werd minder dan een jaar na zijn lancering al meer dan 250.000 keer gedownload, geeft BNP Paribas Fortis nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content