BNP Paribas boekt 2,3 miljard euro winst – divisie Belux 235 miljoen euro

© Belga

De Franse grootbank BNP Paribas heeft in het eerste kwartaal 2,28 miljard euro nettowinst geboekt of 46,5 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee presteert het Franse moederhuis van BNP Paribas Fortis beter dan analisten hadden vooropgesteld.

Zij rekenden op 1,63 miljard euro. De nieuwe divisie Belux Retail Banking behaalde een winst voor belastingen van 235 miljoen euro.

De bank zag in het eerste kwartaal tekenen van economisch herstel. De inkomsten stegen 21,7 procent tot 11,53 miljard euro.

Het bedrijf zegt voor ongeveer 5 miljard euro blootgesteld te zijn aan Grieks staatspapier of 0,4 procent van de verplichtingen op groepsniveau.

“BNP Paribas heeft nooit een Griekse bank gekocht. Daarom is er geen betekenisvolle blootstelling aan de lokale economie van het land. De blootstelling aan het Griekse bankensysteem is verwaarloosbaar”, luidt het donderdag. Het bedrijf heeft ook zo’n 3 miljard euro uitstaan bij Griekse bedrijven.

De integratie van BNP Paribas Fortis en BGL BNP Paribas (Luxemburg) is nog steeds lopende met onder meer de oprichting van Belux Retail Banking, waarin alle retail en corporate bankingactiviteiten ondergebracht zijn.

Die divisie bracht 7,8 procent meer hypotheken aan de man en zag een groei van het klantenbestand met 0,6 procent. De deposito’s gingen 9,5 procent omhoog op jaarbasis.

De divisie kwam zo aan 235 miljoen euro winst voor belastingen – “meer dan een verdubbeling” – en 831 miljoen euro inkomsten. In die cijfers is twee derde van de Belgische private bankingactiviteiten verrekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content