Beste aprilmaand ooit voor Brussels Airlines

© belga

Brussels Airlines mocht in april 585.477 passagiers verwelkomen. Dat is een absoluut record en 12 procent meer dan april vorig jaar.

Uitgerekend in apil van dit jaar kreeg de luchtvaartmaatschappij volop concurrentie van lagekostenmaatschappijen Ryanair en Vueling. Brussels Airlines heeft intussen ook wel het aanbod vluchten fors uitgebreid.

Brussels Airlines ziet zelf verschillende redenen voor de succesvolle maand april. Er is duidelijk het effect van de economische heropleving, waardoor meer wordt gereisd, ook door zakenlui. Er was de Paasvakantie en het succes van nieuwe bestemmingen als Sevilla en Athene.

Bovendien merkt de luchtvaartmaatschappij dat mensen die vroeger niet met Brussels Airlines vlogen, dat nu wel doen. “Er wordt duidelijk rondgekeken. Mensen shoppen, en dat merken we. Er komen meer mensen naar onze website”, aldus woordvoerder Geert Sciot. “De gestegen concurrentie uit zich niet negatief voor ons”, voegt hij eraan toe.

Naar Charleroi?

Volgens De Tijd zou Brussels Airlines overigens overwegen om een of meer vluchten naar de luchthaven van Charleroi te loodsen. Het gerucht loopt parallel met recente uitlatingen van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) in verband met het spreidingsplan voor de luchthaven van Zaventem. Wathelet ziet namelijk een oplossing in het overhevelen van vluchten van Zaventem naar Luik of Charleroi.

“Eén lijn van Brussels Airlines in Charleroi, daar gaat Zaventem toch niet van dood?”, aldus topman van luchthavenuitbater BSCA, Jean-Jacques Cloquet, in De Tijd. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content