Belgacom: ‘Wij kunnen Netflix makkelijker aan dan Telenet’

Dominique Leroy © Belga Image
Veronique Goossens Anker Kanaal Z en opiniemaker Knack.be

Dat laat CEO Dominique Leroy in Z-Talk Goossens op Kanaal Z uitschijnen.

‘De impact van Netflix op ons netwerk is groot. Het afgelopen weekend heeft de Amerikaanse aanbieder van films en series via het internet 6 à 7 procent van de capaciteit van ons netwerk in beslag genomen in heel België. In Vlaanderen ligt dat gemiddelde hoger dan in Wallonië,’ verduidelijkt Leroy. Eerder deze week liet Telenet weten dat Netflix tot 10 procent van zijn bandbreedte heeft ingenomen.

Leroy: ‘Wij kunnen Netflix wel aan, want we beschikken over een grote backbone die uit glasvezel bestaat. Het feit dat Netflix in de Verenigde Staten op de piekmomenten tot 35 procent van de bandbreedte kan inpalmen maakt ons bewust van de grote uitdaging die ons wacht. Onze backbone kunnen we gemakkelijk verbreden. En voor ieder huisgezin hebben we het voordeel dat de laatste meters van ons netwerk tot in de huiskamer, slechts één kabel telt. Bij de concurrentie zit je met een kabelverbinding, waarop bijvoorbeeld tegelijkertijd 500 gezinnen zijn aangesloten. Die capaciteit wordt ook verdeeld tussen die 500 huishoudens. En als iedereen tegelijkertijd naar Netflix kijkt, is dat een enorme stress op hun kabel. Daarom kunnen wij die impact van Netflix misschien beter aan.’

Belgacom: 'Wij kunnen Netflix makkelijker aan dan Telenet'

Dominique Leroy stelt in Z-Talk Goossens ook het nieuwe logo van Proximus (rechts) voor, de merknaam die nu voor alle Belgacom-producten zal worden gebruikt. ‘De X in Proximus staat voor verbinding en oneindige mogelijkheden,’ zo vertelt ze.

Z-Talk Goossens loopt vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z. Kijk nu reeds online.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content