Bedrijf zet iedereen op straat om fraudeproces af te kopen

© AFP

Drankencentrale Creve Drinks ontslaat als zijn personeel om geld te vinden om een groot fraudeproces af te kopen.

Drankencentrale Creve Drinks uit Waarschoot gaat al zijn personeel, 22 arbeiders en 7 bedienden, op straat zetten. De zaakvoerders, familie De Wilde, willen het bedrijf verkopen en hopen zo 15 miljoen euro te vinden om een fraudeproces af te kopen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

De familie had een massale bierfraude opgezet. Een cafébaas die bij De Wilde bestelde, ontving een factuur voor een deel van de bestelde drank en betaalde de rest in het zwart. De bierhandelaar stelde valse facturen op om de fraude te verdoezelen. De fraude kwam toch aan het licht en de fiscus eist 15 miljoen euro aan ontdoken belastingen en boetes.

Boete

De familie stopt op 30 september met het bedrijf om de ontdoken belastingen en boetes te kunnen betalen, tenzij er een overnemer gevonden wordt. Het personeel staat niettemin op straat. “Als alle schulden aan de fiscus betaald zijn, kunnen we met het parket-generaal onderhandelen over een gerechtelijke boete”, aldus Filip Van Hende, advocaat van de familie.

Fraude

Zeven leden van de familie zijn verwezen naar de correctionele rechtbank voor fiscale fraude en inbreuken op de btw-wetgeving en vennootschapswetgeving. Als alle boetes betaald worden, zou de vervolging evenwel stopgezet worden.

De kranten melden nog dat de vele horecazaken die door Creve Drinks bevoorraad worden, en ook eigendom zijn van Creve Drinks, nu vrezen hun broodwinning te verliezen. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content