BASF investeert 25 miljoen dollar in Leuvense 3D-printspecialist Materialise

© reuters

Het Duitse chemiebedrijf BASF gaat nauwer samenwerken met de Leuvense 3D-printspecialist Materialise. BASF investeert bovendien 25 miljoen dollar (21,5 miljoen euro) in het bedrijf. Dat maakt Materialise woensdagavond bekend.

BASF en Materialise werken samen om materialen en software voor 3D-printtechnologieën te verbeteren en sneller op de markt te brengen. De focus ligt op consumentengoederen, maar ook op de auto- en luchtvaartindustrie. ‘Het akkoord geeft BASF de mogelijkheid om zijn materialen systematischer en ruimer te testen, en verder te optimaliseren via de machines en infrastructuur van Materialise’, klinkt het in een persbericht.

‘Onze industriële klanten vragen meer controle, grotere keuzemogelijkheden en lagere kosten. Zo kunnen ze 3D-printing meer gaan gebruiken als complementaire productietechnologie voor eindproducten’, zegt Fried Vancraen, CEO van Materialise. Vancraen verwacht dat de bredere samenwerking ertoe zal leiden dat 3D-printing meer ingezet wordt in bestaande markten, maar ook dat er zich nieuwe marktopportuniteiten aandienen.

Partner Content