Axel Miller stapt onverwacht op bij Petercam

© Belga

Axel Miller, de vroegere CEO van Dexia, stapt op als voorzitter van het directiecomité van Petercam.

Beursvennootschap Petercam heeft Xavier Van Campenhout benoemd tot voorzitter van het directiecomité. Hij volgt Axel Miller op die heeft aangegeven zich te willen terugtrekken als vennoot en als verantwoordelijke voor het dagelijkse beheer van de groep “om andere belangen na te streven”. Dat meldt Petercam in

een persbericht.

Andere uitdagingen

Axel Miller, tussen 2006 en 2008 CEO van Dexia, vervoegde Petercam als vennoot in 2009 en nam de bevoegdheden waar als voorzitter van het directiecomité. “De voorbije drie jaar bij Petercam heb ik verschillende projecten doorgevoerd om de groep te laten evolueren naar een professionele en efficiënte organisatie met krachtige tools ten dienste van de teams en de cliënten. Die projecten werden ondertussen tot een goed einde gebracht, en ik wens mij nu toe te spitsen op andere uitdagingen”, wordt Miller geciteerd.

FamilieXavier Van Campenhout is lid van een van de twee stichtende families van Petercam, waar de handelsingenieur in 1998 begon. Het directiecomité onder voorzitterschap van Xavier Van Campenhout zal blijven bestaan uit de huidige leden, met name Hugo Lasat (institutioneel beheer), Fritz Mertens (vermogensbeheer voor particulieren) en Marc Janssens (activiteiten van financiële intermediatie), aldus Petercam. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content