Aviapartner krijgt nogmaals gelijk van rechter

© Belga

The Brussels Airport Company (TBAC) mag tot nader order geen overeenkomsten sluiten met grondafhandelingsbedrijven Swissport en Flightcare.

De raad van bestuur van The Brussels Airport Company had op 8 juni 2011 na een gunningsprocedure beslist de twee licenties voor de grondafhandeling voor de komende 7 jaar toe te kennen aan Flightcare en Swissport. Daardoor viel Aviapartner, al jaren actief op Brussels Airport, verrassend uit de boot.

In een reactie stapte Aviapartner naar de rechtbank van koophandel, omdat de gunningsprocedure niet helemaal volgens de regels zou zijn verlopen. Menzies Aviation PLC, dat ook naast een licentie greep, stapte mee naar de rechter.

De rechtbank van koophandel, zetelend in kort geding, gaf Aviapartner en Menzies gelijk en schortte de uitvoering van de beslissing van TBAC op. Dat was niet naar de zin van het luchthavenbedrijf, waardoor TBAC in beroep ging maar dus uiteindelijk opnieuw ongelijk krijgt..

‘TBAC mag geen overeenkomsten sluiten met Swissport en Flightcare over de grondafhandeling tot er een gerechtelijke beslissing is over de grond van de zaak,’ verduidelijkte raadsheer Koenraad Moens, woordvoerder van het Brusselse hof van beroep.

De procedure ten gronde wordt pas eind 2012 gepleit en een eerste beslissing van de rechtbank van koophandel wordt pas begin 2013 verwacht. Minstens tot zolang mag The Brussels Airport Company geen nieuwe licenties toekennen en moet het Aviapartner en Flightcare laten voortwerken. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content