Audi Brussels bereidt heropstart productie voor

Audi Brussel. © Belga Image

Autofabrikant Audi bereidt een heropstart van de fabriek in Brussel voor. Dat meldt Audi Brussels maandag.

Door het coronavirus ligt Audi Brussels sinds midden maart stil. De autobouwer heeft de voorbije weken gekeken welke maatregelen nodig zijn om de fabriek opnieuw op te starten, rekening houdend met de gezondheid van de werknemers en met de Belgische gezondheidsvoorschriften.

Audi Brussels heeft nu een pakket maatregelen klaar die onder meer moeten inspelen op de voorschriften rond social distancing. Zo zullen de werkposten ‘op een andere manier georganiseerd worden’. Ook de pauzeruimtes worden aangepast zodat ook daar de afstandsregels kunnen gerespecteerd worden. ‘De pauzes zullen verlengd worden zodat alle medewerkers de mogelijkheid hebben voor en na de pauze hun handen te kunnen wassen’, klinkt het. Verder zullen alle medewerkers de kans krijgen om mondmaskers en handschoenen te dragen.

Personeelsleden met een kantoorjob, zullen ongeveer de helft van de tijd kunnen telewerken. Het bedrijf gaat de voorgestelde maatregelen nu voorleggen aan de bevoegde autoriteiten. ‘In functie van hun opmerkingen worden nog verdere verbeteringen doorgevoerd’.

Partner Content