Apple haalt recordomzet: 111,4 miljard dollar in kwartaal

CEO Tim Cook.

Techbedrijf Apple heeft voor het eerst een omzet behaald van meer dan 100 miljard dollar in één kwartaal. De onderneming profiteerde van sterke verkopen van de nieuwe iPhone-modellen tijdens de eindejaarsperiode.

De omzet van Apple in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 111,4 miljard dollar (92 miljard euro. De nettowinst bedroeg 28,7 miljard dollar (23,7 miljard euro) in het kwartaal, eveneens een record. Een jaar eerder werd een totale omzet behaald van bijna 92 miljard dollar, met een winst van 22,2 miljard dollar.

Volgens Apple liep met name in China de verkoop goed, met een stijging van 57 procent. De verkoop buiten de VS was goed voor 64 procent van de inkomsten in de afgelopen periode. Naast een sterke vraag naar iPhones had Apple ook de wind in de zeilen door het vele thuiswerk en afstandsonderwijs in coronatijd, met een grotere vraag naar iMacs, iPads en MacBooks. Ook draagbare apparatuur zoals AirPods en de Apple Watch verkochten goed. Verder werd meer verdiend met diensten zoals bijvoorbeeld iTunes.

Topman Tim Cook was verheugd met de cijfers. Die wijzen volgens hem op een enthousiaste ontvangst van de nieuwste producten van Apple bij consumenten.

Apple is het duurste beursgenoteerde bedrijf in de Verenigde Staten met een marktwaarde van 2,4 biljoen dollar, omgerekend bijna 2000 miljard euro.

Partner Content