Ann Caluwaerts (Telenet): ‘Ik heb perfectionisme leren loslaten’

© BEL

Ingenieur Ann Caluwaerts, topvrouw bij Telenet, heeft haar loopschoenen ingeruild voor een koersfiets, houdt van lezen en verwacht dat technologie de wereld zal redden.

Wat was uw grootste avontuur?

“We zijn ooit gaan kamperen in Botswana. Overdag gingen op safari en ’s avonds sloegen we de tenten op. Het was fijn met mijn drie zonen en mijn echtgenoot twee weken helemaal gedeconnecteerd te zijn. Daar hoorden ook ongemakken bij, niet alleen spinnen in de tent, maar ’s nachts hoorde je de nijlpaarden tegen elkaar aanschuren en de leeuwen brullen.”

Wat is het beste boek dat u las?

Een klein leven van de Amerikaanse schrijver Hanya Yanagihara. Dat boek over vier studievrienden heeft mij helemaal van mijn sokken geblazen.”

Wat wordt onderschat?

“Motivatie is de motor van alle succes. Ook in mijn team zoek ik altijd naar wat mensen energie geeft. Als je dat vindt in je werk, doe je het meestal heel graag en doorgaans ook heel goed.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik was een fervente loper, maar door een enkelblessure ben ik overgeschakeld op fietsen. Het gevoel na een tocht van een paar uur fietsen vind ik geweldig. Ik ga op zondagvoormiddag fietsen met een club in Vlaams-Brabant. Ook met de collega’s gaan we vaak fietsen op donderdagavond.”

Uit welke fout hebt u het meeste geleerd?

“Perfectionisme. Dat heb ik moeten leren loslaten. Het is de negatieve kant van gedrevenheid. Ik ben heel gedreven in wat ik doe, maar dat kan overhellen naar te perfectionistisch zijn en dat helpt niet. Je wordt een betere manager, een betere persoon en een gelukkiger individu als je dat kunt loslaten.”

Waar droomt u van?

“Dat de technologie de wereld enorm zal verbeteren. Er zijn nog heel veel uitdagingen, we staan uren in de files, we zijn verslaafd aan onze smartphone, ziektes als kanker en alzheimer kunnen we nog niet genezen. Ik geloof dat er gewerkt wordt aan heel wat beloftevolle technologieën die die problemen zullen oplossen. Het kan snel gaan.”

Wat was uw beste investering?

“Ik ben burgerlijk ingenieur. Die studie heeft mij een topdiploma gegeven waar ik alle kanten mee uit kon. Ik heb ook mijn echtgenoot leren kennen tijdens mijn studietijd.”

Ann Caluwaerts (Telenet): 'Ik heb perfectionisme leren loslaten'
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content