Aleris investeert 53 miljoen euro in Duffel

© belga

De Amerikaanse aluminiumproducent Aleris stelde in de vestiging in Duffel een nieuwe brede koudwals in werking. Dat gebeurde in aanwezigheid van Aleris-topman Steve Demetriou.

De Amerikaanse aluminiumproducent Aleris stelde onderdag in de vestiging in Duffel een nieuwe brede koudwals in werking. Dat gebeurde in aanwezigheid van Aleris-topman Steve Demetriou.

Het gaat om een investering van 53 miljoen euro, die evenwel niet onmiddellijk nieuwe banen oplevert.

Met de brede koudwals worden aluminiumproducten verwerkt, voornamelijk voor de automobielindustrie.

“De investering in Duffel past bij onze strategie in een groeimarkt de komende jaren, vooral in een automobielmarkt waar brandstofefficiëntie van belang is,” verduidelijkte topman Demetriou.

Demetriou prijst de vestiging in Duffel voor de ervaring, het arbeidsethos en de talenten van de werknemers, en het bedrijfsvriendelijke klimaat in Vlaanderen.

Duffel is herbevestigd als ‘center of excellence’ van de wereldwijde Aleris-groep”, liet Vlaams minister-president Kris Peeters, die bij de ingebruikneming aanwezig was, via Twitter weten.

Wereldwijd voeren ongeveer 7.200 Aleris-werknemers aluminiumwals- en extrusieproducten uit, aangevuld met recyclageactiviteiten, goed voor een omzet van 4,4 miljard dollar. De vestiging in Duffel telt 985 werknemers.(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content