Ageas krijgt gelijk in obligatiegeschil

© Belga

De rechtbank van koophandel in Brussel heeft Ageas in het gelijk gesteld en alle eisen afgewezen van voormalige MCS-houders (niet-gewaarborgde en achtergestelde converteerbare obligaties). Dat meldt de verzekeraar zelf.

Voormalige MCS-houders hadden de rechtbank gevraagd om een besluit te valideren waarbij de oorspronkelijke vervaldag van de MCS werd uitgesteld tot 7 december 2030. Ze vroegen ook om de omzetting van de MCS- in Ageas-aandelen op 7 december 2010 nietig te verklaren, of in het andere geval een schadevergoeding van 1,75 miljard euro.

Het omzetten van MCS- in Ageas-aandelen was een slechte zaak voor de obligatiehouders, aangezien het rendement veel lager lag na de opsplitsing van bank-verzekeraar Fortis in 2008.

De rechtbank ging uiteindelijk niet in op de eisen van de obligatiehouders waardoor de omzetting van de obligaties in door Ageas uitgegeven aandelen rechtsgeldig blijft, en Ageas geen schadevergoeding verschuldigd is.

“Ageas ziet dit vonnis als een verdere positieve stap naar de oplossing van zaken uit het verleden, waardoor de onderneming zich op de toekomst kan richten”, luidt het in een persbericht.

De handel in het Ageas-aandeel op Euronext Brussel werd vrijdag tijdelijk opgeschort in afwachting van het vonnis. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content