Aedifica vervangt Ontex in Bel20

Zorgvastgoedbedrijf Aedifica vervangt vanaf 23 maart luierproducent Ontex in de Brusselse sterindex Bel20. Dat heeft beursuitbater Euronext woensdag bekendgemaakt.

Aedifica is gespecialiseerd in huisvesting voor senioren. Het bedrijf noteert sinds 2006 op de Brusselse beurs, en sinds november vorig jaar ook met een tweede notering op Euronext Amsterdam.

Het vastgoedbedrijf onder leiding van CEO Stefaan Gielens is actief met een portefeuille van zorgvastgoed, in het bijzonder voor senioren met een zorgvraag. Aedifica is actief in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Zweden. In november lanceerde het een overnamebod op de Finse zorgvastgoedinvesteerder Hoivatilat, eigenaar van 127 zorggebouwen in Finland en 55 projecten in ontwikkeling in Finland en Zweden. In december 2018 telde het een half miljard euro neer voor de overname van 93 rustoorden in het Verenigd Koninkrijk.

De groep heeft in haar vijftienjarige bestaan een vastgoedportefeuille opgebouwd van meer dan 440 sites met een waarde van meer dan 3 miljard euro. Rekening houdend met alle ontwikkelingsprojecten zal de portefeuille op termijn 3,7 miljard euro bedragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content