Acitiviteiten bij Brussels Airlines verlopen weer normaal, staking zorgde voor 316 geschrapte vluchten

© belga

Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines verlopen de activiteiten zondag opnieuw normaal, nadat ze hernomen werden na een driedaagse stakingsactie. Dat is vernomen van Maaike Andries, woordvoerster van Brussels Airlines. In totaal zijn 316 vluchten geschrapt moeten worden door de staking, met een impact op zowat 40.000 passagiers. De financiële impact door de staking is nog niet duidelijk.

Tijdens de driedaagse staking konden 217 van de 533 geplande vluchten bij Brussels Airlines wel uitgevoerd worden, of zowat 40 procent van het totaal. Het grootste deel van de 40.000 getroffen passagiers is overigens nog kunnen vertrekken naar hun bestemmingen dankzij omboekingen. Een klein aantal getroffen passagiers vertrekt vandaag/zondag, waardoor de vluchten zondag erg vol zullen zitten. Ook de komende dagen zou dat nog het geval zijn.

De piloten en het cabinepersoneel van Brussels Airlines waren donderdag hun stakingsactie begonnen, die zaterdagavond afliep. Het sociaal conflict sleept sinds vorige zomer aan bij Brussels Airlines, waar het personeel lijdt onder een hoge werkdruk. Een eerste actie werd in december gevoerd, met een 24 urenstaking. Nu het toerisme na corona weer stevig aantrekt, meldt het personeel uitgeput te zijn en vraagt het een verlichting van de werkdruk.

Brussels Airlines van haar kant laat weten open te staan om de onderhandelingen met de bonden te hervatten. Wat de precieze financiële impact zal zijn van de staking voor de luchtvaartmaatschappij is volgens de woordvoerster nog niet geweten. Dat zal in de komende dagen en weken duidelijk worden.

Partner Content