AB InBev ziet omzet en volumes stijgen

© belga

Brouwer AB InBev heeft in de eerste drie maanden van het jaar de omzet zien stijgen met 8,9 procent, en de totale volumes met 4,4 procent. Vooral in Brazilië en China werd meer bier gedronken.

De omzet in het eerste kwartaal steeg tot 10,6 miljard dollar. De volumes stegen tot bijna 106 miljoen hectoliter. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) nam toe met 10,8 procent tot 3,88 miljard dollar. Dat levert de Leuvense brouwer een nettowinst op van 1,416 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog meer dan 1,8 miljard dollar.

De grootste brouwer ter wereld kende een volumegroei van de bieren in Brazilië van 10,9 procent dankzij het goede zomerweer én de latere timing van carnaval dit jaar. De brouwer kijkt ook uit naar het WK voetbal in Brazilië.

In China groeiden de volumes 9,4 procent dankzij een sterke campagne voor Chinees nieuwjaar. In België is het volume eigen bieren met 3,1 procent gedaald, in Duitsland met 6,4 procent.

AB InBev zegt tevreden te zijn met de resultaten van het eerste kwartaal, die een solide basis leggen voor de rest van het jaar. (Belga/BO)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content