AB InBev verhoogt de verwachtingen

© BELGAIMAGE

Bierbrouwer AB InBev heeft er een vrij gemengd derde kwartaal op zitten. Zo was de operationele kasstroom (ebitda) hoger dan verwacht en was er anderhalf procent meer verkocht bier. Het bedrijf verhoogt de verwachtingen over heel het jaar.

Volgens de brouwer gingen de opbrengsten 7,9 procent hoger tot 11,38 miljard dollar. Vorig jaar was er evenwel 12,24 miljard dollar omzet, zodat er zowat 7 procent daling is. Vooral in de landenzone met thuismarkt Brazilië speelden de wisselkoersen.

De genormaliseerde winst daalde van 2,32 miljard dollar naar 1,67 miljard dollar. Dat betekent een forse terugval met bijna 28 procent. Maar de aangepaste operationele kasstroom (ebitda) ging er 9,6 procent op vooruit, waar analisten uitgingen van 9,4 procent vooruitgang.

Vertrouwen

AB InBev voelt zich gesterkt door de resultaten. Waar de Belgisch-Braziliaanse brouwgroep tot nu toe uitging van een toename van de opbrengsten per hectoliter in lijn met de inflatie, wordt nu een groei sneller dan de inflatie verwacht dankzij de goede verkoop van de premiummerken. Zo nam in het derde kwartaal het wereldwijde volume van Stella Artois met 12,9 procent toe.

In België schat het bedrijf dat het marktaandeel “lichtjes” zakte dit jaar, maat wel met een groei in het derde kwartaal.

AB InBev komt nu met een interimdividend van 1,60 euro per aandeel voor dit boekjaar.

Over de lopende gesprekken voor de overname van de nummer twee in bierland, SABMiller, worden geen verdere details verschaft in het persbericht. Eerder deze week raakte bekend dat AB InBev van de Britse beursregulator een extra week gekregen heeft, tot 4 november, om over te gaan tot een formeel overnamebod. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content