AB InBev-topman belooft groei van 4 tot 8 procent op middellange termijn

Michel Doukeris

Brouwreus AB InBev mikt op middellange termijn op een organische winstgroei tussen vier en acht procent. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt tijdens een investeerdersseminarie, waarop Michel Doukeris, de nieuwe topman van de brouwer, zichzelf voorstelde en stilstond bij de strategische prioriteiten voor AB InBev.

De focus ligt daarbij op het doen groeien van de biercategorie, de digitalisering en monetarisering van het ecosysteem van AB InBev en het creëren van een duurzame en inclusievere toekomst. Doukeris benadrukte het belang van een langetermijnvisie.

AB InBev richt de aandacht ook op biotech. De brouwer denkt een deel van de oplossing te kunnen bieden voor de druk die de bevolkingsgroei vandaag veroorzaakt op ons voedingssysteem. ‘De bevolkingsgroei maakt dat er meer voedsel nodig zal zijn en er is een shift nodig van proteïnen die gehaald worden uit dierlijke voeding, naar proteïnen die gehaald kunnen worden uit alternatieven, zoals fermentatie. Onze ervaring met het fermentatieproces maakt dat we oplossingen kunnen bieden. Dit kan waarde creëren voor ons bedrijf en voor de samenleving’, aldus Doukeris.

Partner Content