Aantal rond te brengen pakketjes bij bpost bedraagt op piekdagen half miljoen

Aangezien een groot deel van de winkels door de coronacrisis moest sluiten, werd er meer online besteld. Voorlopig is er nog geen duidelijke afname van het pakjesvolume te merken.

Het pakjesvolume bij postbedrijf bpost blijft sinds de uitbraak van de coronacrisis zeer groot. Dat is woensdag vernomen bij bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Aangezien een groot deel van de winkels door de coronacrisis moest sluiten, werd er meer online besteld. Voorlopig is er nog geen duidelijke afname van het pakjesvolume te merken. Op piekdagen ligt het aantal rond te brengen postpakketjes bij bpost op een half miljoen.

De werking bij het postbedrijf heeft momenteel alvast niet bijzonder te lijden onder zieke werknemers. Het absenteïsme ligt sinds een viertal weken weer op het niveau van vorig jaar.

Bestemmingen buiten Europa

Op 19 maart werd de verzending van post en pakjes naar bestemmingen buiten Europa opgeschort door de coronaviruspandemie. Sinds 12 mei verzendt bpost wel opnieuw brieven en pakjes naar de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Rusland en China, en sinds 20 mei verzendt bpost ook weer brieven en pakjes naar Hongkong, Taiwan, Japan, Singapore en Zuid-Korea.

Express-zendingen voor pakjes vormen een uitzondering: die kunnen door bpost nog steeds naar alle landen buiten Europa verzonden worden, omdat het bedrijf voor deze zendingen met specifieke partners samenwerkt. Bpost zegt verdere structurele evoluties ‘nauwlettend in het oog te houden’.

Partner Content