Aandeel bpost afgestraft na verkoopadvies

Het aandeel van bpost krijgt vrijdag op de beurs van Brussel een stevige klap te verwerken. Het zakte tot onder de 8 euro, een verlies van zowat 9,5 procent. Het gaat het om het grootste intraday-verlies sinds december vorig jaar.

Aanleiding voor de daling is het verkoopadvies van van Goldman Sachs. Die analisten vinden het Belgische postbedrijf niet langer aantrekkelijk om te investeren. Goldman Sachs verlaagde het advies voor bpost van ‘neutraal’ naar ‘verkopen’. Daarbij wordt verwezen naar het ‘relatief beperkte aandeel van winst’ uit de pakjesactiviteit.

Goldman Sachs vindt het bedrijf niet langer aantrekkelijk door de volatiele operationele prestaties, waarbij de brievenpost sterk afneemt terwijl de concurrentie sterker staat in de pakjesmarkt, klinkt het in een analistenrapport. Verwacht wordt dat de doelstelling voor dit jaar erg moeilijk te halen zal zijn. De groei tot 2021 wordt ‘een strijd’.

Persagentschap Bloomberg merkt op dat Goldman Sachs de enige is met een verkoopadvies voor bpost. Het aandeel heeft nog vier ‘koopadviezen’ en negen ‘houden’.

Partner Content