4 zaken die echt slimme mensen doen

De meeste mensen besteden geen aandacht aan de manier waarop ze leren. In een wereld waarin we overstelpt worden met informatie, cijfers, beelden en ervaringen, is dat nochtans cruciaal. Hoe meer nutteloze informatie je brein binnenkomt, des te minder plaats is er voor nieuwe creatieve ideeën. Met deze 4 technieken leer je efficiënter leren.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

1 Leg je innerlijke stem het zwijgen opWanneer je praat met iemand is er altijd dat stemmetje dat de informatie die je krijgt toedekt met je eigen opinies. Die stem verhindert vaak dat je de interessante zaken in het betoog van je gesprekspartner oppikt. Concentreer je daarom op wat hij zegt. Lukt dat echt niet, pas dan volgend trucje toe: elke keer wanneer je je gesprekspartner hoort tegenspreken, verplicht jezelf dan na te gaan om welke redenen hij gelijk en jij ongelijk kunt hebben.

2 Doe alsof je nieuwsgierig bent

Als je niet van nature nieuwsgierig bent, gedraag je dan alsof je dat wel bent. Luister je naar een spreker, schrijf dan een drietal vragen neer die je later kunt googelen op zoek naar antwoorden. Tijdens een gesprek met iemand, kun je meteen je vragen stellen.

3 Zoek de kern van de zaak

Zelfs in concepten of ideeën die volstrekte nonsens lijken, zit er wel iets dat gebaseerd is op feiten. In plaats van je te storen aan de onzinnigheid van het idee, kun je beter één element analyseren dat toch interessant is en als een detective uitvlooien welke kern van waarheid er in schuilt.

4 Schiet niet op de boodschapper

Je ziet soms dat mensen weigeren lering te trekken uit iets omwille van de persoon die de informatie geeft. Misschien is een spreker of gesprekspartner saai, vind je hem onaantrekkelijk of kun je je niet vinden in zijn politieke standpunten, maar is wat hij zegt wel interessant. Scheid daarom de informatie van de persoon. Bij een saaie spreekbeurt kun je er bijvoorbeeld een spelletje van maken om het betoog van de spreker om te zetten in aansprekende tips.

Bron: het Amerikaanse magazine Inc.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content