Geld Geld Update 5 vragen over Arm Holdings, dat met 25 procent omhoog schiet na de grootste beursgang van 2023 Het chipbedrijf Arm Holdings trok donderdag naar de beurs in wat de grootste beursgang van 2023 is. De beursgang waardeerde Arm op 54,4 miljard dollar ofwel 51 dollar per aandeel. De prijs van het aandeel steeg donderdag tot 63,59 dollar of een waarde van in totaal 65 miljard dollar. We beantwoorden de belangrijkste vragen over het Arm-aandeel.
Macro-economie & beleid Macro-economie & beleid Het is niet makkelijk een CEO te zijn De bedrijfsleiders hebben het niet gemakkelijk dezer dagen. Strenge nieuwe spelregels duwen hen alle mogelijke richtingen in. Hoe moeten ze daarop reageren?
Adviezen Adviezen Tijd om winst te nemen op de ‘Magnificent 7'? De extreme koersstijgingen voor technologie-aandelen zijn zonder enige twijfel het belangrijkste kenmerk van het beleggingsjaar tot nu toe.
Ondernemen Ondernemen Belgisch bedrijf Diabatix pioniert met AI-koeling: ‘Onmisbaar voor elektrische wagens en datacenters’ Van Silicon Valley tot het Verre Oosten is er vraag naar de software van het Leuvense bedrijf Diabatix. Het door het bedrijf ontwikkelde platform voor artificiële intelligentie ColdStream ontwerpt koelingdesigns die gebruikt worden bij de productie van onder meer motoren, batterijen en processoren van datacenters. “Wat wij aanbieden is niet alleen een Belgisch unicum, het is wereldwijd disruptief”, betoogt CEO en medeoprichter Lieven Vervecken.
Internationale aandelen Internationale aandelen Tip van de week: Applied Materials Applied Materials is niet het bedrijf met een uitblinkende technologie, zoals ASML, maar het aandeel is redelijker gewaardeerd.
Nieuws Nieuws Nvidia wordt eerste chipbedrijf met beurswaarde van 1.000 miljard dollar Nvidia is dinsdag 's werelds eerste producent van computerchips geworden met een beurswaarde van meer dan 1.000 miljard dollar.
Macro-economie & beleid Macro-economie & beleid Europese chips, een gok op de toekomst of geldverspilling? De Duitse regering geeft miljarden uit om de Duitse halfgeleiderindustrie te subsidiëren. Europa doet hetzelfde. Sommigen vinden dat economisch niet zinvol. “Zelfs als het allemaal lukt, importeren we in 2030 nog altijd 80 procent van onze chips”, zegt Clemens Fuest, die aan het hoofd van het onderzoeksinstituut Ifo staat.