Woods schrijft geschiedenis

Tiger Woods was de beste in het Zozo Championship. Daarmee staat zijn teller op 82 overwinningen in de PGA Tour, waarmee hij het record van Sam Snead evenaart. Woods, die de voorbije zomer een knieoperatie onderging, kon zich geen mooiere comeback voorstellen. Het was zijn eerste titel sinds zijn overwinning in de Masters van Augusta. “Ik speelde met grote regelmaat in alle onderdelen van het spel”, zei de Amerikaan. “En fysiek zat ik goed: ik heb niet de minste pijn gevoeld.”

Het Zozo Championship, met een prijzenpot van bijna 10 miljoen dollar, werd gespeeld op het parcours van Narashino CC in het Japanse Chiba. Voor Woods komt die zege op een uitstekend moment, want nu is de kans groot dat hij automatisch geselecteerd is voor de Amerikaanse ploeg voor de Presidents Cup.

Het record dat tot voor kort alleen op naam van Sam Snead stond, leek lange tijd ongenaakbaar. Snead speelde het bij elkaar tussen 1937 en 1965. Er is nog maar één record dat niet op naam van Woods staat: het grootste aantal grandslamoverwinningen. Hij heeft er nu vijftien, terwijl Jack Nicklaus er achttien won.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content