WALTER DE MEYERE. CIJFERS EN CIJFERS

Walter De Meyere goochelt op bedrijfsfeesten en andere evenementen met cijfers en getallen.

Walter De Meyere, een snelle vijftiger, bracht de dagen rond nieuwjaar door in bankkringen. Op recepties en feestjes van bankiers en hun kaderpersoneel verbaasde hij de professionele rekenaars met wat hij noemt cijfer-goochelen. De meest ingewikkelde berekeningen werkt hij in mikro-sekonden uit, hij raadt getallen, jongleert met de meest onwaarschijnlijke spelletjes rond cijfers. Want na ruim 1000 uitzendingen van het VTM-programma Cijfers en Letters, waarin hij als jurylid zetelde, ging De Meyere met een eigen show de boer op.

Het wandelend rekenwonder is in zijn dagelijks leven docent Duits aan het Hoger Instituut voor Bedrijfsopleiding en Public Relations in Gent. In wiskunde was hij nooit een grootmeester, in rekenen wél. “Mijn vader was een behoorlijk toneelspeler mijn broer Jo erfde die kwaliteit maar beroepshalve boekhouder. Hij gebruikte nooit een rekenmachine. ‘s Avonds bracht hij werk mee naar huis en dan mochten de vijf kinderen getallen invullen. Ik bleek aanleg te hebben voor hoofdrekenen en in elke winkel was ik altijd sneller dan elektrische of elektronische kassa’s. “

Na Cijfers en Letters begon De Meyere met zijn voorstellingen. Eerst bij vrienden en kollega’s, later op bedrijfsbijeenkomsten. Ooit verbaasde hij leraars wiskunde op hun jaarlijkse, pedagogische studiedag. “Dat was letterlijk in het hol van de leeuw. ” De rekenknobbel dacht even aan een vennootschap voor zijn nevenaktiviteiten, maar bleef ze finaal uitoefenen als zelfstandig bijberoep. “Anders moest ik mijn auto en een stuk van mijn huis aan mezelf verkopen, dat leek me te omslachtig. “

De shows van De Meyere kosten tussen 20 en 30.000 frank per avond en er lopen nu al boekingen tot in december van dit jaar. Hij werkt naar eigen zeggen enkele tientallen voorstellingen per jaar af ; voor bedrijven en op privé-feestjes, in loges van voetbalklubs en op studiedagen. En allemaal “puur natuur, want ik gebruik geen helpers, geen zenders en elke organizator mag twee willekeurige personen met rekenmachines aan het werk zetten om mij te kontroleren. “

Waar zit het grote geheim van dit Vlaams rekenwonder ? “Het is een mix van vijf facetten : ingebouwde afleidingsmaneuvers, veel show verkopen, enorm snel rekenen, tienduizenden getallen die in mijn hoofd zitten en gelukkig nog altijd een heel goed geheugen. “

WALTER DE MEYEREVerbaast professionele rekenaars met cijfer-goochelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content