Wafels voor de alternatieve lekkerbek
De Ieperse wafelbakkerij Dimabel laat de massaproductie aan anderen. Met suikervrije, plantaardige, fairtrade- en biologische wafels mikt het op de bewuste en alternatieve lekkerbek.
Zoeken naar groeiende niches
De wafelbakkerij Dimabel spitst zich toe op drie productgroepen: delicatessen, suikervrije en biologische wafels en galetten. In die focus van het gezonde koekje gaat ze graag op zoek naar nieuwe producten en niches. Zo produceert en verkoopt ze sinds kort glutenvrije wafels en zit er een veganistische vanillewafel in het assortiment.
“Onze grote troef is onze flexibiliteit”, stelt general manager Didier Clarisse. “Zowel de recepten als de verpakkingen kunnen we heel snel aanpassen in functie van de wensen van de klant.” Het eigen merk heet Biscovit en tekent voor ongeveer 40 procent van de omzet.
De roots van Dimabel liggen in Wallonië, in het dorpje Beloeil. Didier Clarisse nam er in 1996 een kleine, traditionele wafelbakkerij over. “Na een jaar zijn we ons gaan toeleggen op suikervrije producten. We zijn in die periode ook verhuisd naar het West-Vlaamse Reningelst”, zegt hij.
Tussen 2007 en 2009 kende het bedrijf een groeispurt. De omzet klom van een half miljoen naar ruim een miljoen euro. Als gevolg van de groei verhuisde Dimabel in 2009 naar een grotere productievestiging in Ieper. Inmiddels heeft de omzet van Dimabel de kaap van 2 miljoen euro gerond. Er werken veertien mensen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier
Dimabel
-
Maatschappelijke zetel:
Ieper
-
Sector:
Brood, banket, koekvervaardiging, bakkerij
-
Toegevoegde waarde:
1542247