Wafels met parelsuiker
De Luikse wafels genieten zowat overal ter wereld bekendheid. Gofrino uit Borgworm heeft van deze verwennerij met parelsuiker zijn specialiteit gemaakt. Een bezoek aan een heel heet, maar lekker ruikend atelier.
Van Oekraïne tot Japan
Gofrino is sinds 2014 gevestigd in Borgworm. Het bedrijf geeft werk aan iets meer dan twintig voltijdse equivalenten. Het avontuur van Miguel Iribarren en Etienne Vauthier begon in Oekraïne. Via een productieatelier en diverse verkooppunten lieten ze de lokale bevolking kennismaken met Luikse wafels onder de merknaam Gofre. Pas in 2011 keerden ze terug naar België. Ze namen het atelier Geurts over. Een jaar nadien kochten ze La Doyenne liégeoise. Daarna vestigden ze zich in het huidige gebouw. Het gros van de productie is bestemd voor het buitenland. “Export is goed voor circa 70 procent van onze omzet”, zegt Miguel Iribarren. Gofrino verkoopt diverse producten, hetzij vers, hetzij als bevroren deegballetjes. Onder meer de pretparken Walibi en Bellewaerde zijn klanten.
Om zo veel mogelijk markten in te palmen, rijft de onderneming tal van certificaten binnen. “Bijvoorbeeld voor traceerbaarheid. De controles zijn uitermate strikt. Hier vindt om de zes maanden een audit plaats die drie dagen duurt”, zegt de productiechef. Gofrino wil zich op nieuwe markten wagen. Het lonkt vooral naar Japan. “We moeten wel wat sleutelen aan ons aanbod. De wafels zullen kleiner zijn. En Japanners zijn niet echt dol op suiker die bruin kleurt bij het bakken.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier