Waar blijft de Belgische Challenge?
Krijgen we dan toch het toernooi dat bondsvoorzitter Raymond Kilian beloofde? Deze week valt het verdict.
Enkele weken geleden benadrukte bondsvoorzitter Raymond Kilian nog maar eens hoe belangrijk het is om zo snel mogelijk een toernooi van de Challenge Tour in ons land te organiseren. Indien mogelijk nog in 2003. Sindsdien hebben we er geen woord meer over vernomen, tot de organisator van een Challenge Tour-toernooi in het buitenland de Belgen op de korrel nam: “Wel, organiseert België dat toernooi nu nog?”
We staken ons licht op bij Alain de Soultrait, directeur van de Challenge Tour bij de Europese Tour. “Het is helemaal geen loos gerucht,” zei hij. “We hebben nog geen datum voor de Belgische manche, maar er zijn nog vrije dagen in de kalender. Het zou ideaal zijn als we het toernooi nog dit jaar konden organiseren. We onderhandelen momenteel met de Belgische organisator. Dat is niet de Belgische golffederatie, maar de groep IMG-McCormack. Zo werken we: we stappen naar de promotor, die we dan de raad geven om contact op te nemen met de federatie van het land in kwestie. Natuurlijk moeten die federatie en de promotor dan op dezelfde golflengte zitten.”
Het is bekend: landen die het goed doen op professioneel niveau en die hun neoprofs een kans willen geven, kunnen allemaal rekenen op een federatie die de golfsport zeer ernstig benadert. Misschien kunnen we daaruit afleiden dat België de golfsport nog maar pas au sérieux neemt. Hoe verklaar je anders dat de Challenge Tour amper twee landen links laat liggen: Portugal en België?
Michael Jones, de Belgische vertegenwoordiger van IMG-McCormack, speelt open kaart: “We werken inderdaad aan dit project. Deze week hakken we de knoop door. Momenteel hebben we al een terrein ( nvdr – de Rinkven, de club van Raymond Kilian), en vooral heel wat steun. Maar we hebben nog het definitieve akkoord nodig van een title sponsor voor 2003. Door de recessie is dat niet makkelijk, maar ik zie toch dat er heel wat in de goede richting beweegt. Alleen zitten we met een strenge deadline. Als we op 7 maart geen definitief akkoord hebben voor dit jaar, stellen we het project uit tot 2004. Want als onze huidige kandidaat weigert, dan zou het niet verstandig zijn om overhaast naar een andere sponsor te gaan zoeken. We streven naar een jarenlang partnership.”
Het totale budget van het Belgische toernooi zou zowat 300.000 euro bedragen, met een prijzenpot van 110.000 à 150.000 euro.
John Baete [{ssquf}]
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier