VTM IN BEELD

Uit beeld

VTM heeft een punt gezet achter “VTM In Beeld”, dat pas in februari 1997 werd gelanceerd. “VTM In Beeld” bracht een aaneenschakeling van tekst en foto’s op het scherm, terwijl er op de achtergrond muziek te horen was. Het programma, dat in een loop van twintig minuten op het scherm werd gebracht, was te bekijken op de ogenblikken waarop er geen gewone programma’s werden uitgezonden. De achterliggende idee was dat het televisietoestel bij veel Vlamingen omwille van de muziek ook vaak overdag aan staat. Met “VTM In Beeld” wilde de zender adverteerders aantrekken die normaal niet aan televisie denken, omdat dat medium voor hen te duur is.

Met de nieuwe, uitgebreidere televisieprogrammering kon “VTM In Beeld” nog maar twee uur in de voormiddag en twee uur in de namiddag op de buis verschijnen. “Er bleef weinig over voor ons concept,” aldus Dirk Milbou, verantwoordelijke voor “VTM In Beeld”. “Nochtans garandeerden we aan de adverteerder, die per dag betaalde, dat die een bepaald aantal keren op de buis zou komen.”

Het afschaffen van “VTM In Beeld” betekent niet dat kleine adverteerders niet langer aan hun trekken kunnen komen op VTM. Volgens Milbou blijft het interessant om tijdens de nieuwe zenduren ( off peaktime) te adverteren. De prijs zou redelijk laag blijven, maar de productiekosten worden vanzelfsprekend hoger. Bij “VTM In Beeld” had de adverteerder bij wijze van spreken genoeg met een foto. Milbou belooft evenwel dat VTM inspanningen zal leveren om de kleine adverteerder bij te staan bij de productie van spots.

VTM besliste ook om de VTM Club af te voeren. De club, die 40.000 gezinnen-leden telt, behoort volgens de directie niet tot de kernactiviteiten van de zender. Tom Vandendooren, verantwoordelijke voor de VTM Club, had de indruk dat de Club een te polariserend effect had. Oorspronkelijk was de VTM Club gebouwd rond een voordeelconcept, in samenwerking met Count Down. In de loop van dit jaar was er al een eerste bijsturing door minder op het voordeelkarakter in te spelen en meer op het VTM-karakter. Daarom kwam er ook een tijdschrift voor de VTM Club-leden. Het magazine zal in september voor de tweede én laatste keer verschijnen. VTM zal in dat nummer haar najaarsprogrammatie uit de doeken doen en uitleggen waarom de Club moest verdwijnen.

VTM IN BEELD Uit beeld, net zoals de VTM Club.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content