VERTROUWELIJK VERNIETIGD

Wie zijn documenten liever niet buitenshuis laat vernietigen, kan een beroep doen op Docu-Shred. Het Erembodegemse bedrijf komt met zijn mobiele documentvernietigings- systeem naar de klant, zodat die zelf kan controleren of alle geheime rapporten wel degelijk zijn versnipperd.

Vertrouwelijk materiaal vernietigen terwijl de klant er met zijn neus op staat te kijken. Met die troef wil Rik Verhaegen van de onlangs opgerichte bvba Docu-Shred uitpakken. Zijn nichemarkt, de mobiele documentvernietiging, is een dienst die kwam overgewaaid uit Canada en de Verenigde Staten. Met een vrachtwagen met daarin een documentvernietiger rijdt Rik Verhaegen tot op de parking van het bedrijf. “Dit systeem garandeert een absolute veiligheid. Een papierversnipperaar op kantoor biedt niet altijd de ideale oplossing. Ook met bedrijven, die off-location documenten vernietigen, behoudt de klant niet de volledige controle op het volledige vernietigingsproces. Ik werk bovendien met heel kleine hoeveelheden. Ik heb ook klanten die slechts drie of vier kartonnen dozen willen vernietigen.”

Docu-Shred werd in februari 1997 opgericht. Het Erembodegemse bedrijf had voorlopig alleen eenmalige opdrachten bij beoefenaars van vrije beroepen, die hun archief uitzuiverden. Medische informatie en dossiers van advocaten werden vernietigd. Maar Rik Verhaegen mikt ook op de veel bredere markt in de industrie, administratie, banken en verzekeringen. Docu-Shred streeft daarbij naar een formule met abonnementen. De klant krijgt dan een gesloten doos, de Docu-Safe, waarin de geheime documenten worden gestopt. Rik Verhaegen komt regelmatig langs om de inhoud van de doos te vernietigen. De idee voor de abonnementen haalde de Aalstenaar in Nederland. “In Nederland startte het bedrijf Certo twee jaar geleden met die abonnementen. Inmiddels zijn er al vierhonderd dozen verhuurd.”

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Destra Data, een dochter van van Gansewinkel, verwerkt Docu-Shred ook kleine volumes. Destra Data is goed vertegenwoordigd in de bankwereld en haalt er periodiek confidentieel materiaal op. Maar het gaat steeds om grote volumes. Docu-Shred daarentegen heeft een verwerkingscapaciteit van maximaal vijfhonderd kilo kantoormateriaal per uur. De producten worden versnipperd in stukjes van één op drie centimeter. Het restproduct, dat per kilo ongeveer een halve frank waard is, wordt door Rik Verhaegen naar een papierverwerkend bedrijf gebracht. Naast papier versnippert de machine ook karton, harde mappen, diskettes, videobanden en microfiches.

RIK VERHAEGEN (DOCU-SHRED) Mobiele documentvernietiging garandeert een 100 % veilige afbraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content