Uitstekende test voor Pierpont

De Omnium van België heeft de Waals-Brabantse club Pierpont op sportief en commercieel vlak geen windeieren gelegd.

De Belgische Omnium – de belangrijkste Belgische wedstrijd naast de Belgacom Open, die begin oktober in de Royal Zoute zal plaatsvinden – werd dit jaar op een nieuw terrein gehouden. Pierpont is gelegen naast het kruispunt van Baisy-Thy op de oude weg Brussel-Charleroi. Met een prijzenpot van 800.000 frank was men erin geslaagd de beste amateurs en pro’s van dit land aan te trekken.

In totaal namen 136 spelers deel aan deze 39ste editie die werd gespeeld over 4 dagen en vier ronden (72 holes). Bij de pro’s was er de opmerkelijke overwinning van Didier de Vooght (-7) en Annabelle Haxhe (10); bij de amateurs scoorden Jérôme Theunis (2) en Naïma Ghislain (11) uitstekend. Na de wedstrijd spraken we met Fredrik Olsson, manager van Pierpont: “Ten eerste ben ik erg blij met de commentaren over de kwaliteit van ons terrein. Het is een lang terrein (6230 meter) maar het weer zat mee en meerdere spelers hebben bewezen dat je met goed spel kon scoren. Meerdere parcours-records werden gebroken: Didier de Vooght heeft 68 en 67 gespeeld, Dieudonné Couquelet 67, Annabelle Haxhe en Jérôme Theunis 69. Op sportief vlak verliep ook alles vlekkeloos: er was geen enkele scheidsrechterlijke betwisting. Kortom: het was een uitstekende test voor Pierpont. We zijn nu opgenomen in het Belgische golflandschap en dat was doelstelling nummer één. De aandacht die we kregen in de geschreven pers is ook mooi meegenomen.”

Een promotie-initiatief dat in de toekomst zeker andere dynamische clubs aan het denken zal zetten. “De zondag vóór het toernooi hebben we een golfing week georganiseerd met Pro-Am. Woensdag was er een clinic van de Schotse pro Paul Lawrie. Aansluitend daarop liep de competitie, van donderdag tot zondag. Onze leden hebben ook positief gereageerd: een veertigtal hebben de handen uit de mouwen gestoken. De dag na het toernooi vroeg men reeds of dit initiatief niet voor herhaling vatbaar was. Een tweede of zelfs derde editie van de Omnium in Pierpont behoort tot de mogelijkheden. De bal ligt in het kamp van de federatie. Ik zou echter wel voor een andere datum opteren, indien mogelijk. De maand augustus is een ideale golfmaand gezien de gunstige weersomstandigheden. Maar wat betreft sponsoring ben ik zeker dat bepaalde potentiële partners liever buiten de vakantie evenementen organiseren voor hun klanten.”

Op financieel vlak bedroeg de tussenkomst van de federatie 200.000 frank. Pierpont vulde – met de hulp van zijn sponsors ( Bel RTL, Wilson, Indigo) – het prize-money van 800.000 frank verder aan. “Ik hoop dat Pierpont ertoe bijgedragen heeft om de golfsport in België te promoten,” aldus Olsson, zelf een uitstekend speler (hdcp 0).

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content