The Partridge Party wint Beleggerscompetitie

De Beleggerscompetitie was een eclatant succes, met een recordaantal van 27.000 deelnemers. The Partridge Party is de eindwinnaar.

De portefeuille The Partridge Party, de avatar van Ralph Rust, is de winnaar van de Beleggerscompetitie. Hij nam de leiding op 19 maart en stond die niet meer af. Een schitterende prestatie.

Wie bent u en welke ervaring hebt u als belegger?

Ralph Rust: “Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen. Ik werk voor de afdeling Operations van ABN Amro. Mijn beleggerservaring heb ik opgebouwd in mijn vrije tijd.”

Welk soort belegger bent u?

Ralph Rust: “Ik zie me als een waardebelegger, die door de jaren de voordelen van de technische analyse heeft ontdekt.”

Nam u voor het eerst deel aan de Beleggerscompetitie?
Ralph Rust: “Nee, in 2012 werd ik al dertiende.”

Had u een strategie voor ogen?
Ralph Rust: “Ja, ik ben gestart met de tradingrange tussen 380 en 409 voor de AEX, met als motto: koop binnen die vork laag en verkoop hoog. Daarnaast vond ik dat de goudkoers te hoog was opgelopen. Toen de daling inzette, ben ik short gegaan. Het potentieel bedroeg toen 240 procent, terwijl dat voor turbo’s op de AEX en de DAX 160 procent was. Mijn neerwaartse risico was beperkt tot minder dan 2 procent van mijn portefeuille. Een weloverwogen keuze dus.

“Doordat ik zo vroeg aan de leiding stond, heb ik mijn strategie aangepast. In die positie word je door iedereen geviseerd. Dat nadeel probeerde ik om te buigen tot een voordeel, om het achtervolgende peloton uiteen te spelen. Timing werd binnen die tactiek belangrijker. Ik heb mijn turbo’s toen ingezet als een hedginginstrument.”

Aan welke cruciale factoren hebt u uw overwinning te danken?

Ralph Rust: “Ik had een eigen visie en ik dacht vooruit. Ik bepaalde mijn zetten altijd vooraf, ik was geduldig en volgde mijn plan. Ik kende altijd mijn neerwaartse risico. Ik heb mijn passie voor beleggen gekoppeld aan een grote wil om te slagen.”

Hoe beoordeelt u de toestand op de beurzen?
Ralph Rust: “Met de indicatoren die ik als particuliere belegger hanteer, ben ik positief gestemd voor de aandelenmarkten. Uiteraard kan Oekraïne of een andere gebeurtenis tussentijds onrust veroorzaken, maar ik verwacht dat de Europese beursindexen op korte termijn de weerstanden doorbreken en hogere regionen opzoeken. Als de wereldeconomie aantrekt, zullen de meeste grondstoffenprijzen meestijgen. Maar voor goud en zilver blijf ik pessimistisch gestemd.”

EINDSTAND

Algemene rangschikking

1 The Partridge Party +47,22 %

2 Gerre84 +45,18 %

3 lp9145 +40,11 %

4 Atotheh +37,82 %

5 tisalop +37,59 %

Studenten

1 Timmy007 +33,29 %

2 maarten9595 +33,10 %

3 m witte1 +31,65 %

4 jootjecarootje +31,52 %

5 Sir Robin +30,33 %

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content