Test-Aankoop hekelt nieuwe prijsverhoging Telenet

© BELGA
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Na Proximus verhoogt ook Telenet de prijzen van verschillende pakketten. Ongehoord, klinkt het bij de consumentenorganisatie Test-Aankoop. “Er is dringend nood aan alternatieve aanbieders op de Belgische telecommarkt.”

Telenet verhoogt vanaf 14 februari de prijzen van verschillende telecompakketten voor nieuwe en bestaande klanten. Het prijskaartje van Whop en Whoppa wordt aangedikt met 1,99 euro per maand tot respectievelijk 67,48 euro en 77,93 euro per maand. De operator verhoogt ook de prijs van een standaardtelefoonabonnement met 0,40 procent per maand. Het beltarief tijdens piekuren binnen FreePhone Europe gaat de hoogte in met 0,08 euro per minuut.

Nood aan concurrentie

Volgens Telenet zijn de prijsverhogingen nodig om het hoofd te bieden aan het “continu stijgend internetverbruik”. “Wij stellen ons toch een aantal vragen bij die prijsverhogingen”, laat Test-Aankoop weten op zijn site. Volgens de consumentenorganisatie is de link met het stijgende internetverbruik ver te zoeken.

Test-Aankoop pleit voor meer concurrentie op de Belgische markt. “Er kan pas sprake zijn van echte concurrentie als alternatieve aanbieders hun intrede maken op onze telecommarkt. Dan pas kunnen de oneindige prijsverhogingen van Telenet en Proximus gecounterd worden.”

Uit een onderzoek van de toezichthouder BIPT bleek eerder al dat België zeer slecht scoort als we de prijs van de 3-playbundels (digitale televisie, internet en vaste telefoon) vergelijken met onze buurlanden. Onder meer de consumenten in Frankrijk komen er veel goedkoper van af. “En nu wordt het dus nog duurder”, besluit Test-Aankoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content