TERUG NAAR CHINA

Nicolas Colsaerts is zondag niet verder geraakt dan 29ste in de Maybank Malaysian Open. Het weer speelde hem serieus parten in Kuala Lumpur. Niet alleen was het in het zeer vochtige Maleisische klimaat veertig graden, de wedstrijd werd ook nog eens voortdurend verstoord door zware regen. Niet meteen ideale omstandigheden voor Colsaerts, die graag snel en zonder onderbrekingen speelt. “Een ronde duurde er dertig à negentig minuten te lang voor mij. Ik sloeg ook een paar drives tot net buiten de fairways, die daar echt op hun smalst zijn. In het eerste stukje rough zat mijn balletje soms helemaal onder de modder, zodat ik een paar slechte tweede slagen maakte. En hoe verder ik in het toernooi ging, hoe minder energie ik had. Het was er zo heet dat ik niet fatsoenlijk kon eten.”

Na twee ronden in 72 en 68 moest de Belg zijn niveau aanzienlijk verhogen om nog op een podiumplaats te kunnen mikken, zoals twee weken geleden in de Siciliaanse Open, waar hij derde werd. Maar precies omdat hij een scherpe score probeerde neer te zetten op de vijfde hole, nam hij risico’s: 73 op zaterdag 71 op zondag. Zo stond Colsaerts aan het einde van de dag -4, 13 slagen achter de winnaar (zie hiernaast). “Maar ik speelde eigenlijk beter dan mijn score liet vermoeden, en dat stelde me gerust.”

Met zijn prijzengeld van 16.522 euro staat de Belg nu op de veertiende plaats in het Europese klassement. Alles bij elkaar verdiende hij al 359.728 euro aan prijzengeld. Maar wellicht heeft hij nu nood aan meer wedstrijdritme. Sinds de Accenture Match Play in de Verenigde Staten op 26 februari speelde hij alleen nog maar het Cadillac Championship (ook in de States) begin maart en de Siciliaanse Open op 1 april. “Gelukkig kan ik straks deelnemen aan de Volvo China . Vorig jaar won ik dat toernooi, ik kijk er dan ook met groot ongeduld naar uit. Hoewel we deze keer op een heel ander terrein spelen. Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan de openingsceremonie, mag de pro-am bijwonen en ook de grote persconferentie. Dat verstoort een beetje het vertrouwde ritme van trainen en rusten, maar het hoort erbij. Bovendien heeft dat voordelen: ze hebben mij en mijn caddie een hotel aangeboden.”

Van China trekt Colsaerts naar de Spaanse Open in Sevilla, begin mei. Ondertussen heeft hij te horen gekregen dat hij gekwalificeerd is voor de Volvo World Match Play in Finca Cortesin, halverwege mei in Spanje. Dan volgt het BMW PGA Championship in Wentworth. Het seizoen begint dus nog maar pas voor Colsaerts, die zelf zeer graag zou kunnen deelnemen aan de volgende drie majors.

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content