Symbiose tussen grote en kleine bedrijven

WIE

Marc Decorte (60)

WORDT

Voorzitter van de Brusselse werkgeversorganisatie Beci

WAS

De loopbaan van Marc Decorte begon in de familiezaak. “Mijn ouders hadden een klein bedrijf in de voedingssector. Vervolgens stapten ze over op residentieel vastgoed. Zo leerde ik van jongs af aan wat het betekent een kmo te runnen.” Decorte studeerde af als ingenieur gespecialiseerd in telecommunicatie. Vervolgens ging hij aan de slag bij Moorkens, een Antwerpse groep die vooral actief is in de import en de distributie van auto’s. Daarna later trad hij in dienst bij de groep Shell.

In zijn recentste functies daar stond Decorte in voor de ontwikkeling en de consolidatie van de retail van de groep Shell in Oost-Europa en Rusland. In 2006 kreeg hij de leiding over het wereldwijde team dat de tank- en klantenkaarten beheert. Van 2011 tot eind 2016 stelde hij een nieuw team voor digitale transformatie samen. Hij werd ook CEO van Shell België en Luxemburg. “Daarnaast begeleid ik al enkele jaren start-ups”, zegt hij.

WIL

De CEO van Shell nam er de functie van Beci-voorzitter bij. Tijdens zijn eerste toespraak midden oktober benadrukte Decorte het belang van het zakelijke ecosysteem. “Ik was vaak in het buitenland, maar als ik in België was, woonde ik regelmatig de evenementen van Beci bij. Ze gaven de indruk dat het een mooie, goed geoliede machine is. Ik ontmoette niet alleen alleen de leiders van grote bedrijven, maar ook een interessante mix van kleinere ondernemingen. Dat is het zakelijke ecosysteem, waarin grote en kleine bedrijven op elkaar ingespeeld zijn.” Het Beci-project The Cham sluit daarbij aan: “We willen een omgeving scheppen waarin de Brusselse start-ups samenwerken met de zwaargewichten.”

WAT IN DE VRIJE TIJD

Wandelen, gastronomie.

A.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content