Springplank naar de top

JEAN DE WOUTERS Is net profspeler geworden.

De prestigieuze club van Hulencourt is dit weekend de gastheer van de B-NL Challenge Trophy. “In 2019 beslisten we samen met onze Nederlandse collega’s om elk jaar een toernooi in de European Challenge Tour te organiseren, afwisselend in België en in Nederland”, zegt Philippe Delhaye, de voorzitter van de Koninklijke Belgische Golf Federatie. “Door de gezondheidscrisis moesten we het evenement twee keer uitstellen. Vorig jaar werd het toernooi georganiseerd op The Dutch, het parcours in de buurt van Amsterdam. Deze keer zijn wij aan de beurt.”

De Challenge Tour is de tweede divisie van de Europese professionele golfsport. In de eerste plaats wil die jonge spelers een springplank naar de elite aanbieden. “Daarom vinden wij het zo belangrijk dat België op de kalender van deze Tour staat: om onze profspelers te helpen klimmen in de hiërarchie”, vervolgt Delhaye. “De Challenge Tour was bijvoorbeeld heel belangrijk voor de carrière van Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry.”

Dankzij de Soudal Open op Rinkven en de Mithra Ladies Open in Naxhelet stond ons land dit jaar al twee keer centraal in de Europese golfsport. In beide gevallen ging het om toernooien die met privégeld werden gefinancierd. In het geval van de B-NL Challenge is de federatie verantwoordelijk voor het budget van ongeveer 375.000 euro, waarvan 250.000 als prijzengeld. Philippe Delhaye: “Onze missie is golf van onder tot boven te promoten. Dankzij dit toernooi kunnen 25 Belgische spelers zich in hun categorie meten met hun Europese collega’s en kunnen ze dus punten pakken in de rankings. Maar bovenal doen ze erg nuttige ervaring op. Zo kun je als speler sneller groeien.”

België heeft een aantal professionele spelers die de ambitie hebben om door te groeien naar het niveau van het trio Pieters-Detry-Colsaerts – naar de top dus. Christopher Mivis, Kristof Ulenaers, Alan De Bondt, Yente Van Doren, Jean de Wouters, James Meyer de Beco en Arnaud Galand zijn maar een paar namen. De Challenge Tour is ongetwijfeld de snelste manier om dat doel te bereiken.

Hulencourt zet zijn beste beentje voor om. Het prachtige parcours van Vieux-Genappe is de voorbije jaren gerenoveerd. Vandaag is het een van de beste en meest uitdagende banen van het land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content