Spaans financieel talent

© gf

Fernando Falcón is de nieuwe countrymanager voor UPS België en Luxemburg. Hij volgt Karl Haberkorn op, die UPS Italië gaat leiden. Falcón wordt verantwoordelijk voor operaties, businessontwikkeling en strategie. De Spanjaard werkt al sinds 2001 voor het Amerikaanse koeriersbedrijf in financiële en boekhoudkundige functies. Na zijn MBA-opleiding in Madrid startte hij zijn carrière als financieel analist voor UPS Spanje en Portugal. “Van 2004 tot 2008 werkte ik in de Europese hoofdzetel in Brussel. Als financieel manager volgde ik de markten in Noord-Europa met onder andere de Benelux en de Scandinavische landen”, zegt Falcón. In 2008 keerde hij terug naar Spanje om er als financieel directeur voor Zuid-Europa aan de slag te gaan. In die tijd maakte hij ook deel uit van het team dat de acquisities in Slovenië en Roemenië integreerde. Later werd hij de financieel directeur van UPS Spanje en Portugal. “In 2014 kwam ik terug naar Brussel. Als financieel directeur was ik verantwoordelijk voor dertig landen in Centraal- en Oost-Europa”, stelt Falcón.

Volgens de jaarrekeningen bij de Nationale Bank boekte UPS in 2016 in België met meer dan 800 medewerkers een omzet van 251 miljoen euro. De winst kwam uit op 29,7 miljoen euro. “Ons exportvolume groeit met twee cijfers in België”, weet Falcón. “De groei komt niet alleen van de e-commerce. De economie doet het goed en de internationale handel is niet te stoppen.”

Tegen 2019 rolt het Amerikaanse pakjesbedrijf in Europa een investeringsprogramma van bijna 2 miljard dollar uit. “Een belangrijke beslissing voor de Belgische markt is onze nieuwe vestiging in Lummen, een investering van 4 miljoen euro. Het nieuwe distributiecentrum opent begin 2018.” De countrymanager prijst de meertalige arbeidskrachten in ons land. Een werkpunt is de congestie en de kwaliteit van de wegeninfrastructuur. “Als je een hoofdrol wil spelen als logistiek centrum in Europa, dan moet de infrastructuur top zijn.”

K.D.C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content