Skipr rijdt voortaan samen met ALD

Het Franse ALD, een specialist in mobiliteitsoplossingen voor leasing en vlootbeheer die actief is in 43 landen, heeft 17 procent van de aandelen verworven in het Belgische mobiliteitsbedrijf Skipr. Een bedrijf kan via Skipr transporttickets kopen en deelfietsen en -steps reserveren. Skipr is een mobility-as-a-servicebedrijf. Ondernemingen nemen een abonnement op Skipr. Daarnaast verdient het groeibedrijf ook aan commissies op bepaalde transacties via het platform. ALD en Skipr maken niet bekend hoeveel het Franse bedrijf heeft betaald.

De deal verliep met een aandeelhoudersovereenkomst met de bestaande investeerders. Dat zijn onder meer Lab Box, de start-upstudio van de autoverdeler D’Ieteren, waar Skipr ontstond, en Belfius. De bank stapte midden 2020 in Skipr, dat toen 7 miljoen euro had opgehaald bij Belfius en Lab Box.

De technologie van Skipr speelt in op de nood bij veel bedrijven om hun mobiliteitsbeleid duurzamer en flexibeler te maken voor werknemers. Via de deal met ALD krijgt het bedrijf van CEO Mathieu de Lophem toegang tot een rist nieuwe klanten en nieuwe markten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content