Select Argentijns vlees

© Daniel Geeraerts

Vleesrestaurants schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Philippe en Patricia Wiener sprongen tien jaar geleden al op die kar met hun eerste Meet Meat-restaurant de Stevinstraat in Brussel. Daarvoor gingen ze een samenwerking aan met Rellman Foods, een bevriende importeur van Argentijns vlees. Het concept viel in de smaak bij de bureaucraten van het Schumanplein, politici en zakenlui. Onlangs openden Philippe en Patricia Wiener een tweede vestiging, op de plek waar lang geleden het mythische jazz- en nachtrestaurant Mozart was. Het oude restaurant werd gestript en kreeg een eigentijds, licht decor. Er is een grote wijnkast met een honderdtal referenties, waaronder een ruime keuze sappige Argentijnse wijntjes onder 40 euro. Er is een nette keuken achter glas, uitgerust met een asado-gasgrill. Voor de deur is een stadsterras.

De nieuwe opzet valt in de smaak bij een gevarieerd publiek, dat de onbehoorlijk grote porties vlees (700 g vlees per persoon is geen uitzondering) wel weet te smaken. Bij de voorgerechten treft men een vegetarische Italiaanse antipasti (13 euro). Bij de hoofdgerechten zijn er klassieke grillgerechten (lenderibstuk, rumsteak, contrefilet, filet van 200 tot 750 g, tussen 16,50 en 85 euro). Daar kiest men een saus bij (1,50 tot 3 euro) en groentegarnituur (van 3,50 tot 5,50 euro).

Onze keuze ging naar tartaar van zalm op Japanse wijze, lekker en royaal, en op smaak gebracht met limoen, gember, soja en wasabi (14 euro) en de schotel met Argentijnse specialiteiten, waaronder empanada gevuld met handgesneden rundvlees en chorizo criollo op basis van speciaal ingevoerde specerijen (12 euro). Er waren twee Argentijnse versnijdingen: het succulente vlees van Medialune de vacio (langzaam gebakken, in sneetjes gesneden vlees van kraaibiefstuk, 20 euro voor 200 g) en het vette en smakelijke vlees van tira de ancho, waar de Argentijnen terecht verlekkerd op zijn (48 euro voor 550 g). Daarbij kwamen in rundvet knisperend krokant gebakken frieten, prima béarnaise en een voor onze smaak wat zurige Argentijnse chimichurrisaus. Van onder de kurk kwam een Amalaya 2017, een meegaande vleeswijn afkomstig van de 1800 meter hoge vlaktes van Salta (36 euro). Alles was verzorgd en kwalitatief in orde. Dat gold ook voor de copa Argentina met dulce de leche-ijs van melkkaramel met een shot rum (9,50 euro).

Meet Meat steak & wine House ***

Alsembergsesteenweg 541

1180 Ukkel

Tel. 02/219.16.52

www.meetmeat.be

Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten

Kader: licht, transparant, modern

Onthaal en bediening: brasseriestijl

Keuken: vleesgerechten, kwaliteit is speerpunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content