Prijzen pellets ruim verdubbeld in één jaar

© Getty Images

“De pelletmarkt staat al een hele tijd behoorlijk op zijn kop”, begint Ecopower een bericht om een nieuwe prijsstijging aan te kondigen. “Door het conflict in Rusland en Oekraïne valt er een enorme hoeveelheid aan importpellets weg. Dit zet de lokale producenten erg onder druk. Ook de vraag naar pellets blijft groot.” Er is meer vraag vanuit de grote energiecentrales én meer consumenten die door de dure gas- en elektriciteitsprijzen zoeken naar andere manieren van verwarmen.

Een ton pellets kost sinds 1 augustus 600 euro voor wie in bulk aankoopt, tegenover 289 euro in de periode 1 oktober tot en met 31 december 2021. In de zomer kosten pellets doorgaans minder dan tijdens het stookseizoen. Voor de coöperanten van Ecopower is er een korting van 20 euro. De verkoop van briketten heeft Ecopower stilgelegd en zal deze winter niet meer opgestart worden “om meer ruimte te hebben voor de pelletproductie”.

Eerder berichtte de krant De Tijd over een verdubbeling van de prijs voor een pallet hardhout van 250 naar 500 euro in één jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content