Prijspauze

De voorbije zes maanden stabiliseerden de vraagprijzen van nieuwbouwappartementen in Oost-Vlaanderen. Het gemiddelde prijspeil voor de provincie ligt met 3000 euro/m2 zeer dicht bij het Belgische gemiddelde (3025 euro/m2). Voor Gent Stad komt het studiebureau de Crombrugghe & Partners uit op een bescheiden stijging van 0,5 procent wat de vierkantemeterprijs er op 3800 euro brengt. In de Gentse Rand (3100 euro/m2) en in Aalst (2950 euro/m2) zit er geen beweging in de vraagprijzen. In de regio Sint-Niklaas tekende de Crombrugghe wel nog een duidelijke prijstoename op: plus 3,5 procent tot 2850 euro/m2. In de regio rond Oudenaarde daalde de gemiddelde vraagprijs dan weer met 1,1 procent tot 2800 euro/m2.

Prijspauze

Iets meer dan 35 procent van de nieuwbouwappartementen in Gent Stad heeft drie slaapkamers. Dat is een opvallend hoog percentage. Het provinciale gemiddelde bedraagt 18 procent. En in Antwerpen Stad heeft slechts 15 procent van de nieuwe appartementen drie slaapkamers.

Prijspauze

In de kijker

Tussen de De Pintelaan en de Kikvorsstraat in Gent, op de voormalige site van Drankencentrale Dhondt, bouwt de projectontwikkelaar MG Real Estate het complex Maple Garden. Verdeeld over zes gebouwen komen er 11 woningen, 42 appartementen en 4 handelsruimten. Parkeren kan ondergronds. De architectuur is van de hand van Piet Bailyu. Voor het ontwerp van de parktuin deed MG Real Estate een beroep op de gerenommeerde tuin- en landschapsarchitect Wirtz.

Maple Garden combineert een groene omgeving met de nabijheid van Gent. Met de fiets sta je in een goede tien minuten in het centrum. Ook de oprit van de E40 en E17 en het station Gent-Sint-Pieters liggen vlakbij.

Begin augustus zijn de funderingswerken opgestart. De oplevering is gepland in het voorjaar van 2023. Driekwart van de wooneenheden is al verkocht. De prijzen van de appartementen met ruime terrassen en met een tot drie slaapkamers beginnen vanaf 250.000 euro. Voor de laatste woning met drie slaapkamers bedraagt de prijs 442.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content